inici / CV


| cultural news

Jurat a les 1 Residències artístiques al Convent de les Arts 2016-2017 de l’Ajuntament d’Alcover, Alt Camp, Catalunya, en col·laboració amb Associazione Artéco, Itàlia.

President de la Secció d'Art del Centre de Lectura de Reus. (2017)

| cultural

 

biografia professional . . . . . ( selecció

 

1984-(1997)
· Centre de Lectura de Reus, Consell Assessor d´Exposicions: vocal i secretari 1984-1987/1990-1994 i, director d´exposicions: 1987-1989 / 1995-1997 als espais expositius: Sala Fortuny i Hortensi Güell d´aquesta entitat.
(Cal destacar d'aquest període els comissariats de les exposicions d'Antoni Abad, Ignasi Aballí i Jordi Colomer, Carles Guerra entre d'altres; així com la negociació i dotació d'un fons d'art contemporani d'obres.)

· Membre fundador del col·lectiu S.I.E.P. (Sàpigues i Entenguis Produccions).
· Membre del Consell Assessor d´Arts Plàstiques de l´Ajuntament de Reus.

1985
· Membre organitzador del IV Saló de Tardor, Saló del Tinell; Ajuntament de Barcelona, Palau de la Virreina, Servei d´Exposicions.

1986
· Membre organitzador del V Saló de Tardor, Saló del Tinell; Ajuntament de Barcelona, Palau de la Virreina, Servei d´Exposicions.
· Membre organitzador del VIIè. Saló d´Artistes Plàstics i Premi-Beca per a Artistes Joves del Baix Camp.

1994
· Jurat a la 4a. Entrega, Mostra d´Art Lleida, Ajuntament de Lleida.

1995
· Comissari de l´exposició: Privacitat / Afiliació, amb Jordi Abelló, Àlvar Calvet, Glòria Cot i Isabel Granollers, Sala Marià Fortuny, Centre de Lectura de Reus.

1996
· Comissari de l'exposició: Play attention, pleasse, amb Cori Mercadé i Jaume Alcalde, Centre de Lectura, Reus.

1996-(2005)
· Membre del Consell Assessor d´Arts Plàstiques de l´Ajuntament de Reus.
· Convocatòria i organització per debatre un nou replantejament per als Salons d'Arts Plàstiques Baix Camp i Premi-Beca per a Joves Artistes del Baix Camp, Sala de Juntes del Centre de Lectura de Reus.

*1997
· Coordinador de l´Espai Moret per a l´Art Contemporani de Reus.
· Jurat al 16è Premi de Pintura Vila de Cambrils.
· Co-comissari juntament amb Pilar Bonet i Martí Peran de l´exposició: Tras(to)caments, coproducció entre el Patronat Municipal de Cultura de Mataró, el Centre de Lectura de Reus i l´Institut Municipal d´Acció Cultural de Reus.

· Projecte per proveir de continguts l'Àrea d´Art i Creació del Museu Comarcal Salvador Vilaseca.

· Creació de la nova Àrea d'Art i Creació de l'IMAC (Institut Municipal d´Acció Cultural de Reus).

*1997-(2003)
*Comissari de programes i activitats de l´Àrea d´Art i Creació de l´IMAC.

*1998
· Co-comissari de l'exposició: Reus-Lleida, coproducció entre l'Escola Municipal de Belles Arts de Lleida i l´Institut Municipal d´Acció Cultural de Reus.
· Jurat al 1er. Premi Adquisicions d'Art Contemporani de la Ciutat de Reus.

· Creació del programa Intervencions Públiques Temporals per a l'Àrea d'Art i Creació de l'IMAC.

· Jurat al concurs d'idees escultòriques per a la plaça Sant Jordi, del Barri de La Bordeta, Lleida.
· Comissari de la intervenció pública temporal Banquet Gegant d'Antoni Miralda, amb direcció artística de Rosa Pera; pl. de la Llibertat de Reus.
· Proposta, assessorament i negociació per a l'adquisició d'obra de l'artista Antoni Miralda, per al Fons d'Art Contemporàni de l'Ajuntament de Reus.


*1998-(1999)
· Oficina Pla Jove de l'Ajuntament de Reus
Pancartes, cartelleria, targetes, flyers i publicacions per als diferents programes i activitats de l'oficina.
Organització i concurs del logo de l'oficina, Targeta Jove, els PIJ (Punt d'Informació Juvenil), llibret l'Estiu Total (conjunt de propostes i activitats juvenils), creació del n. 0 de la revista Planet . Jove.

· Projectes juvenils Creatures, Alternits, Metamúsiques i Escenaris.

*1998-(1999)
· Proposta, organització i coordinació dels tallers de l'Àrea d'Art i Creació de l'IMAC als Parcs Infantils de Nadal .
· Tallers: Habilitats electròniques, Plastilina plàstica i Chroma key TV.

*1999
· Comissari de l'exposició Tech-driven society amb Ricardo Echevarría, I. Hernando, Roc Parés i Xavier Rovira (dins el certamen Visions de Futur 1999). Sala Reus, Reus.
· Jurat a la XXXVIII Medalla Gaudí, XI Mostra Reus de Fotografia 1999, Premi Beca, Sala Quatre del MCSV, Reus.
· Comissari de la intervenció pública Rierada Musical de Carles Santos i Marielena Roqué; amb direcció artística de Marielena Roqué; ravals, carrers i places de Reus.

· Projectes per proveir l´Area d´Art i Creació de l´IMAC d'eines per dinamitzar públicament l'art contemporani:
l'Oficina d'Agitació Artística i l'Institut Municipal de l'Audiovisual...
i per fi una "realitat tangible": el Centre d'Art Cal Massó (inaugurat el 2007!!!).

*1999-2000
· Comissari del projecte Sentience de Daniel Canogar, Sala Reus, Reus.
· Proposta, assessorament i negociació per a l'adquisició d'obra de l'artista Daniel Canogar, per al Fons d'Art Contemporàni de l'Ajuntament de Reus..

· Comissari del projecte Oficina per a la tematització de la Joventut de Carles Guerra: , exposició i producció dels vídeos Temps total / Tot el temps i Mil cares i una, realitzats en col·laboració amb Canal Reus TV, dins el certamen Visions de Futur 2000), Sala Reus del MCSV, Reus.

*2000
· Jurat al XIII Premi Beca Ciutat de Reus de Fotografia. XL Medalla Gaudí, dotat i convocat per l’Institut Municipal d’Acció Cultural de Reus.

· Jurat al II Concurs de Còmic per a joves, dotat i convocat per l’Oficina Pla Jove de l’IMAC de Reus.

· Comissariat, coordinació, muntatge, disseny gràfic i comunicació de l'exposició: Un nou model de biblioteca pública La nova Biblioteca Central Comarcal de Reus. Servei Municipal de Biblioteques de Reus.

· Participant a la taula rodona L'art del segle XX, centre versus perifèria, amb Assumpta Rosés i Manel Margalef, moderador Dr. Antonio Salcedo, dins de les activitats paral·leles a l'exposició L'art del segle XX, a les comarques de Tarragona; Museu d'Art Modern, Tarragona.
*2001
· Comissari de l'exposició Interpassiu de Juan Luis Moraza, Sala Reus, Reus.
· Co-comissariat del projecte Wartwar de Francesc Abad, Sala Reus, Reus i Sala El Roser, Lleida.

*2001-2003
· Creació del programa videogràfic: Videosferes per a l'Àrea d'Art i Creació de l'IMAC.

· Creació del programa Intervencions Públiques Permanents per a l'Àrea d'Art i Creació de l'IMAC.

· Proposta i comissariat del projecte Cos de Llum de Jaume Plensa per a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus.

· Proposta per dotar amb un nou programa al voltant del fenomen del micro-cinèma o gairebé-cine l'Àrea d'Art i Creació de l'IMAC. Projecte d'incorporació del Festival de Curtmetratges de Cambrils (FEC Cambrils) a Reus .

· Comissari del projecte Caldo de cultiu: camp i selva de Francisco Ruiz de Infante, Sala Reus i Sala El Roser de Lleida.
· Comissari de l'exposició Palabra Oscura de Rufino Mesa, Sala Reus, Reus.

· Jurat al Concurs Internacional "Reus Gaudí 2002", juntament amb Oriol Bohigas, Benedetta Tagliabue i Antoni Llena, convocat per l'Àrea d'Art i Creació de l'IMAC de Reus i la Regidoria d'Arquitectura i Urbanisme de l'Ajuntament de Reus.

*2003
*Comissari de programes i activitats de l´Àrea d´Art i Creació de l´IMMR (Institut Municipal de Museus de Reus).
· Proposta i assessorament del conjunt escultòric permanent de Salvador Juanpere, per a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus.

· Proposta, assessorament i negociació del conjunt escultòric permanent de Rufino Mesa, per a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus.
· Proposta i assessorament per a l'adquisició d'obra pictòrica de Joan Casals, per al Fons d'Art Contemporàni de l'Ajuntament de Reus.
· Comissari de l'exposició Être d'Anton Roca, Sala Reus de l'IMMR
· Comissari de l'exposició III Beques 2001, amb Lídia Pérez, Vanesssa Pey, Lídia Porcar & Jordi Martorell, Sala Reus de l'IMMR.
· Comissari de l'exposició Sense deures, els mons exemplars de Vanessa Hernàndez, Enric Llevat, Cinta Mata, Montserrat Ras i Marc Sardà, Sala Reus de l'IMMR, Reus.
· Comissàri de l'exposició Compossibles, amb Ester Ferrando i Àngel Pomerol, Sala H i Espai E, H Associació per a les Arts Contemporànies, Vic.

2004
· Concepte i proposta de l'edició del llibre, cartelleria i targetes Je est un autre, cicle d'art contemporani a la Sala Fortuny a cura de Salvador Juanpere. Edicions del Centre de Lectura de Reus, assaig n.: 89.

2005
· Comissari de l'exposició Dues dècades i mitja i quelcom més. | Fons d'Art Contemporani del Centre de Lectura de Reus. Sala Fortuny del CdLR. (JPG + PDF)

2006
· Projecte de comissariat per a la Cotthem Gallery de Barcelona.

2008
· Jurat al V Concurs de Microfilms, Xè Festival Europeu de Curtmetratges (FEC) Cambrils - Reus 2008.

· Escenografia (amb Eudald Ferré), estètica, decorats i disseny gràfic de l'espectacle Jaume i els seus Feits (PDF), de la Cia. Pa Sucat de Valls, amb guió i direcció de Lluís Graells. Amb el patrocini de IEMED i Jaume I · 800 Anys i, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, Departament de la Vicepresidència. (PDF)

2009
*Director artístic del Centre d'Art Cal Massó de Reus.

2010
· Comissariat de l'exposició "La vida en comú" amb projectes de Jordi Canudas, Pep Dardanyà, Ester Ferrando i Mark Magowan
, dins el cicle "3+1+(1) Una programació al voltant de les temàtiques de lloc". Centre d'Art Cal Massó de Reus.
· Jurat a la XVII Biennal d'Art Contemporani Català 2010. Organitzat per Canals Galeria d'Art. Sant Cugat del Vallès. Exposició itinerant per Catalunya.
· Disseny, edició i producció de la imatge i el catàleg de la XVII Biennal d'Art Contemporani Català 2010.

2011
· Comissariat de l'exposició i les activitats "Topografies re-versibles" amb projectes de José Maldonado, Javier Peñafiel, Anton Roca + Zona Zàlata + Xavier Gàrcia Puerto dins el cicle "3+1+(1) Una programació al voltant de les temàtiques de lloc". Centre d'Art Cal Massó. Reus.

2012
· Jurat a la XVIII Biennal d'Art Contemporani Català 2012. Organitzat per Canals Galeria d'Art. Sant Cugat del Vallès. Exposició itinerant per Catalunya.
· Jurat al 31è Premi de Pintura Vila de Cambrils 2012. Cambrils.
· Xerrada col·loqui Creació a la perifèria i relacions amb els centres de producció. Seminari Circuits Culturals / Màster de Produccions Artístiques i Recerca de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona UB. (Coordinat per la Dra. Teresa Blanch Malet i el professor i ex-Vicedegà de Cultura i Estudiants Josep Montoya).

2013
· Breathing Time. 26 artistes visuals contemporanis + 10 espais del Camp de Tarragona. Cambrils, L'Espluga de Francolí, Reus, Tarragona, Valls i El Vendrell. Una proposta a cura d'Aureli Ruiz i Cecília Lobel per a la Xarxa de Gestors i Programadors del Camp de Tarragona.
· Mans, vitalitat creativa al territori. Comissariat dels artistes del Baix Camp: Lluís Gòmez Augustench, Núria Fernàndez, Aurea Bellera i Cristina Ferré. Vestíbul de la Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura, Serveis Territorials a Tarragona.
· Xerrada/col·loqui al voltant de la programació i, gestió de les exposicions de la Sala Fortuny del Centre de Lectura de Reus i, el Centre d'Art Cal Massó de Reus. Cicle: Creació a la perifèria i relacions amb els centres de producció. Seminari Circuits Culturals / Màster de Produccions Artístiques i Recerca. Facultat de Belles Arts de Barcelona

2014
· Vapor Lab Arts. Creació, direcció i coordinació del cicle expositiu.
· Vapor Lab Arts. Camins oberts. Projectes finals de joieria artística de l'EADT (Escola d'Arts i Disseny de Tarragona).
· Jurat a la XIX Biennal d'Art Contemporani Català 2014. Organitzat per Canals Galeria d'Art. Sant Cugat del Vallès.
· Vapor Labs Arts. L'Efimer constant. Exposició de projectes finals de pintura/arts aplicades al mur de l'EADT (Escola d'Arts i Disseny de Tarragona).
· Resistències. Cicle d'Hivern d'Art Contemporani a la Sala Fortuny. Secció d'Art del Centre de Lectura de Reus.
· Creació contemporània al Baix Camp. El punt de vista dels gestors. Taula rodona al Centre d'Art Cal Massó. Reus. Organitza: Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura, Serveis Territorials a Tarragona dins el cicle 6x4, ara el Baix Camp.

2015
Membre del tribunal de Projectes finals de pintura de l'EADT.

2014-2017
President de la Secció d'Art del Centre de Lectura de Reus.

2017
Jurat a les I Residències artístiques al Convent de les Arts 2016-2017. Ajuntament d’Alcover, Alt Camp, Catalunya. En col·laboració amb Associazione Artéco, Itàlia.

2017-2018
Biopolítiques. Enric Maurí, Ro Camional, La Trastera: Àlvar Calvet, Vicky Benítez, Alexandra García i Niko Vetoshkin. Comissariat de l'exposició a l'EAM, Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol de Lleida. Exposició del 9 de novembre de 2017 al 8 de gener de 2018.

 
 
* Gestió integral realitzada per a l'Institut Municipal d'Acció Cultural de Reus (1997-2003) i l'Institut Municipal de Museus de Reus (2002-2003), des de l'Àrea d'Art i Creació:

1_Comissariat i coordinació tècnica de les programacions i activitats, així com el seguiment administratiu.
2_Servei de disseny, edició i producció de les publicacions de les programacions i activitats.
*---dalt


inici / CV


Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 2.5 Espanya de Creative Commons